Normál kép: 60795933.jpg   Méret: 770x605 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 60795933_nagykep.jpg   Méret: 2800x2200 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: 2007-ben az első baranyai-hegyháti nemzetközi fafaragó-tábor fafaragói készítették 26 (!) "társával" együtt. Ekkor ugyanis a baranyai-hegyhát mind a 27 települése számára készült életfa, hogy hirdesse a lakók élni akarását. A települések életfája az adott településre lett "igazítva". A fákra vésett minták-motívumok jelentéstartalmuknál fogva kifejezik a település múltját, lakosságának felekezeti, etnikai hovatartozását. Az életfa pedig a fejlődésbe, fajtánk-nemzetünk fennmaradásába vetett töretlen hitünket hivatott hirdetni. Kárpátaljai, erdélyi, és anyaországbeli fafaragók munkája. (Forrás: turaindex.hu)



A településen az elmúlt három évben - immár hagyományt teremteve - fafaragótábort tartanak. A meghívott művészek, és az általuk készített remekművek átalakították Alsómocsolád arculatát. Így az alapjaiban is kiemelkedően gazdag, tájértékekben bővelkedő falut a természetes anyagokból készített köztéri alkotások referenciatelepülésévé emelve. Kezük alól köztéri szobrok, köztéri bútorzat, életfák, kapuk, hidak, információs táblák, korlátok, kerítések, virágládák, stációk kerültek ki, alapvetően fából, mívesen megmunkálva! A fafaragó táborba a Kárpát-medencében - Kárpátalja, Erdély, Szerbia, Vajdaság, Horvátország, Magyarország - élő és alkotó művészek, fa- és kőművesek érkeznek meghívásunkra. A tábor ideje alatt az alkotás folyamata nyitott, településünk lakosai, a hozzánk látogató vendégek nem csupán szemlélői, de az alkotók irányításával résztvevői is lehetnek az eseménynek. (Forrás: alsomocsolad.hu)



Szent András templom
A mai klasszicista stílusú templom alapkövét 1824 november 8-án rakták le és 1836 október 16-án szentelték fel. Berendezése barokk stílusú. Jelenlegi Angster orgonája 1942-ben készült. Anyakönyvek 1843-tól. (Forrás: http://nagyvofely.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page