Normál kép: 781_868_pix_Oldal_18_Kep_0001.jpg   Méret: 770x953 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Nagy kép: 781_868_pix_Oldal_18_Kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1133x1402 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A legkisebb emberpár: Zarate Lucia és Mite "tábornok".

Ismertető szöveg: Zarate Lucia és Mite "tábornok" valóban szeretetreméltó kis felnőtt babák. Hogy Amerikából valók, e csodás uj-világból, honnan a megnem történt rendkivüliségek kilencz-tizedrésze ered, azt nem is szükséges mondanunk. Zarate Lucia 1863. jan 2-án született San Carlosban, Veracruz mellett a nagy Mexikó köztársaságban benszülöttektől, azaz spanyol és indián vérvegyülékből. Szülőinek több gyermeke volt, de általában mind rendes testalkatúak. Annál rendkivülibb Lucia.
Most már eladó leány s mégis oly piczi és oly könnyű, mint egy ma született baba. Összes magassága csak 20, mondd: húsz hüvelyk. Ha nem sértenök meg e parányi kis hölgyet, legjobban lehetne valami majommal összehasonlítani. A majom jó tulajdonságai különben feltalálhatók ő benne is : élénk, vidor és értelmes. Arcza sötét s az azték indiánokra emlékeztet. Spanyolul és kissé angolul is tud.
Egy hüvelykkel magasabb nála Mite "tábornok". New-Yorkhoz nem messze Henandoah megyében született 1864 okt. 2-án. Fiatalabb tehát társnőjénél, de - mint férfiúhoz illik - magasabb és súlyosabb is. Nyom egész kilencz fontot.
Az ifjú ur különben csinos alkatú és értelmes ficzkó, ki nagy súlyt helyez méltóságára s érzi fontosságát. Mondják, hogy midőn született, csak 9 hüvelyk hosszú volt, valóságos "baba" nyolcz éves koráig folytonosan nőtt, azontúl azonban megmaradt jelen nagyságában. A kis termethez nagy fö járul, mely az alakot még komikusabbá teszi.
A törpe pár csak most került együvé, habár az ifjút már hét évvel ezelőtt mutogatták Amerikában. Londonban, hol jelenleg vannak, még két törpe van kiállítva velők, az egyik Quigley Janka angol "miss" Glasgowból, a másik Foot "kapitány", az Egyesült-Államok polgára, mind a kettő nevezetes "apróság", de mégis kétszer akkorák, mint az előbb emlitettek.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1880. deczember 26.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page