Normál kép: 565_664_pix_Oldal_01_Kep_0001.jpg   Méret: 662x912 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: A franczia-khínai viszály főszerepvivői
Courbet, franczia tengernagy

Ismertető szöveg: "A franczia expediczionális hajóraj főparancsnoka Courbet tengernagy, kinek immár hosszú katonai szolgálat áll a háta mögött, nem kevesebb, mint harminczhat év.
Courbet ama kevés számú tengernagyok közül való, kik műszaki iskolából kerültek elő. Mielőtt a tengerészeinél elfoglalta volna fontos állását s viselte volna a parancsnoki tisztet, mely őt a keletázsiai események előterébe emelte, 1880-ban Uj-Kaledónia, a franczia fegyencz-gyarmat parancsnoka volt.
Huszonkét éves korában első osztályú aspiráns, hét évvel utóbb sorhajóhadnagy, tiz évre rá fregatt-kapitány, 1873-ban pedig sorhajókapitány lett. Mint fregatt-kapitány az éjszaki pánczélos hajóraj vezérkarának főnöke volt s ő vezényelte az Antillákon állomásozó hajóosztályt. Mint sorhajókapitány a gyakorló hajóraj vezérkarának volt főnöke s ez állomásáról küldetett Uj-Kaledónia kormányára.
Tavai a cherbourgi kísérleti osztály gyakorlatait vezette. Majd a tonkingi események alkalmából az annami partokon összegyűjtött hajóhad parancsnokává neveztetett ki. "
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1884. szeptember 7.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page