Normál kép: aprovad_0475.jpg   Méret: 770x467 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: aprovad_0475_nagykep.jpg   Méret: 1447x878 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A menyétek

Ismertető szöveg: "A menyétek vadászati szempontból az apró vadhoz, természetrajzilag a ragadozók (Carnivora) rendjébe, a menyétek (Mustelinae) családjába tartoznak. A hermelin, vagy nagy menyét (Mustela Erminea L.) egész Európában, Ázsiában és Amerikában honos. Testhossza körülbelül 31 cm., farka 13-15 cm. s magassága 5.8 cm. Szőrméje a hátán nyáron világos piszkosbarna, néha vörösbarna, nyáron fehér, a hasi rész mindig fehér, kissé sárgásán befuttatva, farka vége télen-nyáron tiszta fekete. A téli színváltozás a hidegek beálltával a legnagyobb valószínűség szerint a szőrök elhalványodása folytán hirtelen, egy pár nap alatt jön létre, míg a nyári színváltozás szőrcserének az eredménye.
A szibériai, északoroszországi, norvégiai és északamerikai hermelinek valamivel nagyobbak mint a nálunk élők, gereznájuk is szebb, tömöttebb és fehérebb a kereskedésben ezeket tartják valódi hermelineknek s gereznájuk drágább is s hogy ez ne romoljon, nem lövik, hanem fogják.
Színeltérések a rendestől, p. o. szürkésbarna és hamuszürke felső szőrűek vagy barna-fehér tarkák, eléggé gyakoriak, valamint a színváltozás alkalmával fehér-barna tarkák gyakran láthatók. ..."
(Forrás: https://mek.oszk.hu/13100/13111/)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page